Bakgrund

Leadco Engineering drivs av tre ingenjörer som under många år ansvarat för den tekniska utvecklingen på Forbo Project Vinyl AB, tidigare Forbo-Forshaga AB. 

Affärsidé

Vi riktar oss till kunder inom process-industrin som vill ha hjälp med att utveckla sina produkter, sin process och produktionsutrustning.
Vi är en självklar partner för företag som för tillfället inte har egna resurser eller kompetenser.
Erbjudande

Vi tittar på er idé och gör en uppskattning av uppdragets omfattning. Tillsammans gör vi därefter en projektplan samt delar upp arbetet som ska utföras.

Som kund kan man välja att vara mer eller mindre aktiv i detta arbete beroende på egen tid och kunskap.


 

Vi kan erbjuda olika steg i framtagningsprocessen, såsom

  • Förstudier och kostnadskalkyler
  • Försöksarbete i lab- och pilotskala
  • Detaljprojektering av kompletta produktionsutrustningar eller produktionslinjer
  • Tillverkning och försäljning av specialmaskiner
  • Montage, igångkörning och utbildning
  • Problemlösning och service
Specialitet

Vi kombinerar nya maskiner med befintliga till fungerande processlösningar. Vi vrider och vänder på material och processer, bygger prototyper och testar. Om den maskin som behövs inte finns kommersiellt tillgänglig tar vi fram den.

Särskild kompetens har vi inom teknik att blanda, hantera och fördela partiklar av många olika material, att belägga eller prägla ytor, att forma och laminera olika skikt.
 

Agenturer

I Skandinavien och Finland representerar Leadco Engineering fyra st maskintillverkare:
Bausano & Figli Spa är en etablerad tillverkare av extrudrar och extruderingslinjer för många olika typer av polymera material, men kanske främst för PVC och WPC (Wood Plastic Composite).
www.bausano.com

Gala Kunststoff- und Kautschukmaschinen GmbH är en ledande tillverkare av utrustning och teknologi för undervattenspellettering resp. centrifugaltorkning av alla typer av polymera material. 
www.gala-industries.comF.lli Maris S.p.A. är en välkänd tillverkare av medroterande dubbelskruvsextrudrar för många applikationer. Speciell kompetens finns inom kompoundering, masterbatch, smältlim och gummi.
www.mariscorp.com

Rapid Optical Control GmbH tillverkar kvalificerad utrustning för snabb kulörmätning direkt på pellets. I drift in-line möjliggör denna teknlogi snabbare ställ, jämnare kvalitet och snävare toleranser.
www.roc-gmbh.info